Autoverzekering

Een autoverzekering is de verzekering die de schade dekt die door de eigen auto aan anderen wordt toegebracht. Ook de schade aan de eigen auto is verzekerd met een autoverzekering. Deze verzekering is niet alleen verplicht in Nederland, maar ook in alle andere landen binnen de Europese Unie.

Bij de autoverzekering zijn diverse varianten mogelijk. De basis bij dergelijke verzekeringen is de WA-dekking. Deze dekking voldoet kort gezegd aan de verplichtingen vastgesteld door de wet. Verzekeraars kunnen hier enigszins van afwijken, maar de verzekerde mag hierdoor niet benadeeld worden.

WA-dekking

Daarnaast bestaat er een aanvulling op de WA-dekking. Deze dekking wordt aangeduid als WA plus beperkt casco. Deze dekking zorgt voor een vergoeding van de schade aan de auto die niet ontstaan is door verkeersongevallen zoals een botsing, aanrijding of wanneer de auto van de weg is geraakt. Enkele voorbeelden die onder de WA plus beperkt cascodekking vallen zijn aanrijdingen met dieren, schade door weersomstandigheden en schade door vandalisme (diefstal, joyriding en rellen).

WA+ of Beperkt Casco

Tot slot is er bij autoverzekeringen nog de WA plus volledig cascodekking. Deze dekking omvat dezelfde dekking als bij de WA-dekking en de WA plus beperkte cascodekking, maar als aanvulling ook schade toegebracht op welke manier dan ook. 

Naast deze drie varianten binnen de autoverzekering kunt u ook kiezen voor enkele uitbreidingen op de autoverzekering. Dit zijn ongevallen inzittendenverzekering, de schade inzittendenverzekeringen en de rechtsbijstandverzekering. Bij de eerstgenoemde wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit van één van de inzittenden. Bij de tweede uitbreiding wordt elke inzittende schadeloos gesteld bij een ongeval en dus wordt er voorzien in een vergoeding voor zowel de materiële schade als de schade aan de inzittenden. Bij de rechtsbijstandverzekering wordt u bijgestaan op juridisch vlak wanneer dit nodig is omtrent uw auto.

Premie berekenen

Over ons

Harms & Bakx is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur gevestigd in Apeldoorn en Kampen. Voor onafhankelijk hypotheekadvies, verzekeringsadvies en financieel advies zijn wij de juiste keuze. Harms & Bakx is een innovatief bedrijf die gebruik maken van slimme technieken, hierdoor automatiseren wij alle tijdrovende administratieve taken en kunnen we ons volledig richten op onze klanten.

Persoonlijke benadering en digitaal
Bij Harms & Bakx staan onze klanten voorop, dit merk je in al onze communicatie. Wij stemmen de communicatie op jouw voorkeur af. Appen, Facebook Messenger, alles is mogelijk. Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen of langs komen bij ons op Kantoor aan de Eglantier 404 in Apeldoorn of een afspraak maken voor in Kampen.

Contact opnemen
Plan rechtstreeks een hypotheekadviesgesprek in onze agenda.

Binnen 1 minuut geregeld! Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Kosten worden pas in rekening gebracht wanneer dit schriftelijk in een overeenkomst wordt vastgelegd.

Klik hier en plan rechtstreeks een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek in onze agenda.