Gezinsongevallenverzekering

Een gezinsongevallenverzekering keert een bedrag uit in het geval dat één van de verzekerden een ongeval overkomt. Het gevolg van dit ongeval dient een ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit of overlijden te zijn. Voor de gezinsongevallenverzekering hebben alle verzekeraars in Nederland een gezamenlijke definitie vastgesteld van een ongeval. Deze definitie luidt als volgt:

Een plotseling, onverwacht, van buiten inwerkend geweld op het lichaam van de verzekerde, waaruit rechtstreeks een medisch vast te stellen lichamelijk letsel is ontstaan, of zijn of haar dood. 

Er zijn ook gebeurtenissen die niet binnen de vastgestelde definitie vallen, maar toch verzekerd zijn en waarbij dus een som geld wordt uitgekeerd. Hierbij kunt u onder andere denken aan verdrinking, verstikking, bevriezing of vergiftiging.

Op het gebied van dekking zijn er vier rubrieken waarbinnen de gevolgen van een ongeval verzekerd kunnen worden. Hierbij kan per rubriek een verzekerde som bepaald worden die gewenst is door de verzekerde. In de eerste rubriek wordt uitgekeerd bij overlijden. In de tweede rubriek wordt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit. Bij de derde rubriek wordt een periodieke uitkering verstrekt bij een periode van arbeidsongeschiktheid. Ten slotte wordt bij de vierde rubriek uitgekeerd bij een opname in het ziekenhuis.

In veel gevallen is er in het dagelijks leven een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Bijvoorbeeld op uw werk valt een dergelijke verzekering vaak onder de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook bij een vereniging of school is vaak een collectieve ongevallenverzekering afgesloten, om de deelnemende leden of leerlingen te verzekeren bij de activiteiten die worden uitgevoerd onder verantwoording van de vereniging of school.

Premie berekenen

Over ons

Harms & Bakx is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur gevestigd in Apeldoorn en Kampen. Voor onafhankelijk hypotheekadvies, verzekeringsadvies en financieel advies zijn wij de juiste keuze. Harms & Bakx is een innovatief bedrijf die gebruik maken van slimme technieken, hierdoor automatiseren wij alle tijdrovende administratieve taken en kunnen we ons volledig richten op onze klanten.

Persoonlijke benadering en digitaal
Bij Harms & Bakx staan onze klanten voorop, dit merk je in al onze communicatie. Wij stemmen de communicatie op jouw voorkeur af. Appen, Facebook Messenger, alles is mogelijk. Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen of langs komen bij ons op Kantoor aan de Eglantier 404 in Apeldoorn of een afspraak maken voor in Kampen.

Contact opnemen
Plan rechtstreeks een hypotheekadviesgesprek in onze agenda.

Binnen 1 minuut geregeld! Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Kosten worden pas in rekening gebracht wanneer dit schriftelijk in een overeenkomst wordt vastgelegd.

Klik hier en plan rechtstreeks een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek in onze agenda.