Pechhulpverzekering

Een pechhulp verzekering sluit u als particulier af voor uw auto. U kunt aanspraak maken op uw pechhulp verzekering wanneer uw auto te kampen heeft met pech. Er zit echter grote diversiteit in de hulp die verschillende aanbieders verlenen. In sommige gevallen wordt u met pech langs de weg ter plekke geholpen, maar er is ook een mogelijkheid dat uw auto naar de garage vervoerd wordt om daar gerepareerd te worden. Uiteraard wordt er dan wel voor vervangend vervoer gezorgd. De kosten zullen hierdoor lager zijn.

Voor pechhulp heeft u diverse opties. Na aanschaf van een auto heeft uw auto in het begin nog garantie en dan heeft u nog geen pechhulp verzekering nodig. Wanneer deze termijn verstreken is kunt u wel een pechhulp verzekering afsluiten, om niet voor onaangename verrassingen komen te staan langs de weg. Bij de keuze van een pechhulp aanbieder doet u er verstandig aan om pechhulp af te sluiten bij een automerk. Deze mogelijkheid is niet bij veel mensen bekend, maar zorgt er wel voor dat uw auto bij een garage komt met hulpverleners die verstand hebben van een bepaald automerk.

In Nederland zijn enkele van de bekendste aanbieders van pechhulp de ANWB, Route Mobil en BOVAG. Naast dat er diverse aanbieders zijn van pechhulp verzekeringen zijn er ook diverse extra diensten die u kunt afsluiten bij de verzekering. Enkele voorbeelden hiervan zijn hulp bij pech in de woonplaats, hulp bij pech in binnen- en buitenland, recht op vervangend vervoer en het meeverzekeren van een caravan of aanhangwagen.