Doe de gratis oversluitcheck en bespaar honderden euro's op uw maandlasten


Actueel: historisch lage hypotheekrente.

Ruim 70% van de Nederlanders kan besparen op de hypotheek door een lagere rente te sluiten.
Hoort u bij deze groep?

Wilt u lagere woonlasten? Doe de oversluitcheck:

Door verder te gaan, geeft u toestemming om (al dan niet bij een positieve uitslag) vrijblijvend gecontacteerd te worden door een van onze hypotheekadviseurs om de uitslag te bespreken. Tevens ontvangt u de periodieke nieuwsbrief.Waarom u nu actie moet ondernemen:

  • De huizenprijzen stijgen en de hypotheekrente is historisch laag.
  • Door verlaging van de hypotheekrenteaftrek kunnen de leennormen in de toekomst worden aangescherpt, hierdoor kunt u het oversluiten in de toekomst mogelijk niet meer rond krijgen.
  • Door de stijgende huizenprijzen staat uw woning waarschijnlijk niet (meer) onder water, waardoor de kans groter is dat u de financiering rond krijgt. Wacht niet tot een volgende crisis
  • De Europese Centrale Bank heeft aangekondigd om volgend jaar de rente te verhogen, wacht niet tot de rente weer te hoog is.
  • Als u voor het eind van het jaar oversluit, kunt u de kosten voor het oversluiten over dit jaar al in april aftrekken op de inkomstenbelasting.
  • U kunt uw aflossingsvrije hypotheek met behoud van belastingvoordeel oversluiten, dit kan in de toekomst wijzigen.
  • De boete is in veel gevallen mee te financieren!
  • Gegarandeerd een hypotheek met de laagste rente en beste voorwaarden!
  • Binnen 2 minuten weet u meer!

Wij werken samen met alle bekende hypotheek­verstrekkers


Veelgestelde vragen

Behoud ik mijn belastingvoordeel als ik mijn aflossingsvrije hypotheek oversluit?

Zolang u onder het overgangsrecht valt, kunt u de hele lening meenemen naar een andere geldverstrekker, zonder dat u de fiscale voordelen van het overgangsrecht verliest. Dit betekent dat uw aflossingsvrije hypotheek gewoon aftrekbaar blijft op de inkomstenbelasting. Wilt u meer lenen dan u voorheen had? Dan dient u het meerdere in maximaal 30 jaar aflossen om de rente over dit gedeelte af te mogen trekken op de inkomstenbelasting.


Moet ik een boete betalen als ik oversluit?

Ja en nee; over het algemeen bent u bij het oversluiten van de hypotheek boeterente verschuldigd. Maar, let op: deze boete is een vele gevallen mee te financieren, waardoor u hier niks van voelt in uw portemonnee. Als het totaalplaatje rendabel is en uw maandlasten door het meefinancieren van de boete veel lager uitvallen, bent u gek als u uw hypotheek niet oversluit. Onze adviseurs berekenen altijd eerst of u er financieel op vooruit gaat. Is dat het geval? Alleen dan pas adviseren we u om de hypotheek over te sluiten. Betaalt u de boete uit eigen middelen, dan is deze aftrekbaar op de inkomstenbelasting.


Hoe hoog is de boete die ik moet betalen bij het oversluiten?

De hoogte van de boete hangt van verschillende factoren af, namelijk: De huidige rente, de nieuwe rente, hoelang de huidige rentevast periode nog duurt, hoelang de nieuwe rentevast periode gaat duren en bij welke geldverstrekker uw huidige hypotheek loopt.


Kan ik de boete meefinancieren?

Als u in de looptijd heeft afgelost op uw lening, of als uw huis meer waard is geworden, is het vaak mogelijk om de boete mee te financieren. De voorwaarde is natuurlijk wel dat u dit bedrag mag lenen volgens de inkomensnormen.


Kan ik de oversluitkosten aftrekken op de inkomstenbelasting?

Alle kosten die u maakt voor het oversluiten van de hypotheek, zoals boeterente, taxatiekosten, advies- en notariskosten zijn aftrekbaar op de inkomstenbelasting. Sluit u voor het einde van dit jaar over? Dan kunt u de kosten bij de komende aangifte meenemen.


Is de oversluitcheck vrijblijvend?

De oversluitcheck is gratis en geheel vrijblijvend. Als de uitkomst van de check positief is, neemt een adviseur contact met u op, om uw situatie duidelijker in kaart te brengen. Als ook deze situatie positief is, kunt u beslissen of u gebruik wilt maken van onze dienstverlening. Wilt u dit niet? Dan zit u nergens aan vast.

Wat andere over ons zeggen

LInda Smit
"Fantastische service, klasse!"

R.S Schouten
"Transparant advies en zeer duidelijk"

LInda Smit
"Eerlijk en persoonlijk contact"

Klik hier en plan rechtstreeks een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek in onze agenda.