Hypotheek met negatieve BKR codering

Hypotheek met negatieve BKR codering

Je wilt graag een huis kopen, maar nu blijkt er een negatieve BKR codering op jouw naam geregistreerd te staan die dit belemmerd. Een hypotheek met een negatieve BKR codering is echter lang niet altijd een probleem. In de afgelopen jaren heeft Harms & Bakx veel ervaring opgedaan met het adviseren en bemiddelen van een hypotheek voor klanten met een negatieve BKR codering. 

Wat is BKR?

Het BKR is een stichting waar alle kredieten en andere overeenkomsten van financiële verplichtingen geregistreerd staan. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Een kredietinstelling kan een uitdraai opvragen en zo controleren of een nieuw krediet wel passend is bij jouw situatie.

Wat registreert het BKR?

Het BKR registreert alle kredieten ter hoogte van 250 euro of hoger. Dit kan een lening zijn, maar ook een creditcard of een mogelijkheid tot roodstaan bij een bank. Ook als je niet rood staan maar de mogelijkheid er wel is zal deze geregistreerd staan.  Daarnaast registreert het BKR alle contracten/overeenkomsten van financiële verplichtingen. Denk hierbij aan een abonnement waarvan de telefoon op afbetaling is of een contract van een private lease auto.

BKR registreert o.a. de volgende zaken:

Aanbieder, bedrag, contractnummer, kredietsoort, registratie datum, eerste aflossing, verwachte en werkelijke einddatum. Verder registreren ze eventuele bijzonderheden 

Positieve registratie:

Men spreekt van een positieve registraties als enkel het krediet geregistreerd staat bij het BKR en er geen bijzonderheden zijn zoals bijvoorbeeld een betalingsachterstand. Met deze registraties is het vaak geen probleem om een hypotheek te kunnen krijgen. Uiteraard moet een adviseur en geldverstrekker wel berekenen of de lening en nieuwe hypotheek samen betaalbaar zijn en blijven.

Negatieve BKR codering:

Het kan zijn dat je door omstandigheden je lening een tijd niet kan terug betalen. In veel gevallen zal jouw geldverstrekker na 120 dagen (soms al na 2 maanden) dit melden bij het BKR. Er ontstaat dan een achterstandscodering de zogenaamde A-codering.  

Deze codering valt onder de negatieve coderingen en kunnen wel problemen geven bij het aanvragen van een hypotheek. De A-codering blijft namelijk staan zolang er een achterstand is. Pas als deze achterstand is ingehaald zal  er een H-codering worden toegevoegd, de herstelcodering.  Na het inhalen van de achterstand zal de registratie nog 5 jaar blijven bestaan en kan deze er dus ook 5 jaar voor zorgen dat jij geen hypotheek kan krijgen.

Hypotheekadvies met BKR codering

In de afgelopen jaren heeft Harms & Bakx zich ontwikkeld als ware specialist in BKR hypotheken. Wij hebben vele klanten geholpen met een BKR codering die anders geen hypotheek of woning konden krijgen. Hoewel de BKR codering een enorme belemmering vormt,  zijn er toch vaak mogelijkheden. Iedere klant is anders en iedere situatie moet daarom individueel bekeken worden. 

Gratis en vrijblijvend advies bij BKR coderingen

In de markt zijn vele bureaus actief die zich bezig houden met verwijderen van een BKR codering. Zonder enige vorm van garantie worden klanten vele euro's afhandig gemaakt. Ze spelen in op de wanhoop van de klant. Zij weten immers hoe graag mensen een huis willen kopen, willen verbouwen of oversluiten. Wij bij Harms & Bakx doen niet mee aan deze oneerlijke praktijken. Wij werken daarom uitsluitend op prestatiebasis. Dat betekent dat we enkel geld in rekening brengen als we de hypotheek voor jou hebben geregeld. Op die manier blijven scherp en gemotiveerd om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag daadwerkelijk rond komt. Doe de gratis test en kijk of we jou kunnen helpen.

Hoe kan ik een hypotheek met een negatieve BKR krijgen?

Het krijgen van een hypotheek met negatieve BKR registratie hangt af van de situatie. Een aantal geldverstrekkers willen een hypotheek verstrekken met een negatieve BKR codering als de registratie eenvoudig is. Voorbeeld hiervan zijn de A, A1 of SR codering. Ook bij coderingen die te maken met een restschuld, zoals RN of RH zijn er een aantal geldverstrekkers die je willen helpen. Bij zwaardere coderingen zullen deze eerst verwijderd moeten worden, dit vergt meer maatwerk.

BKR codering verwijderen

Soms is het onvermijdelijk dat de BKR registratie eerst verwijderd moet worden. Dat is het geval bij een A2A3 of A4 codering. Harms & Bakx zal de geldverstrekker vragen om een zorgvuldig belangenafweging. In heel veel gevallen is de bescherming op overkreditering buiten proportioneel en niet in verhouding met het nadeel wat ontstaat door de BKR registratie. De geldverstrekker die de registratie heeft geplaatst, kan dan in dat geval over gaan tot verwijdering. In enkele gevallen is de codering onterecht geplaatst en verzoeken wij de geldverstrekker om de fout te herstellen. 

Kosten verwijderen BKR codering

De bemiddeling voor het verwijderen van de BKR registratie is een onderdeel van ons hypotheekadvies en kost op voorhand niets. Voor het hypotheekadvies betaal je het regulieren tarief met een opslag van € 500,-. Het voordeel hiervan is dat je enkel betaalt als we erin slagen om jouw hypotheek te regelen. Hierdoor loop je geen enkel risico en maak je geen onnodig kosten zoals bij BKR verwijder bureaus, als het toch niet gaat lukken.

Hypotheek met A of A1 codering

De A (achterstand) en A1 (achterstand met betalingsregeling) codering zijn de meest onschuldige negatieve coderingen. Heb jij een A of A1 codering, dan heb je de grootste kans dat we je kunnen helpen. Er zijn namelijk een aantal geldverstrekkers die je onder bepaalde voorwaarden toch een hypotheek willen verstrekken. Een van die voorwaarden is dat de codering inmiddels is hersteld (achterstand is ingelost) of de lening inmiddels is volledig afgelost.  Wil je weten of we jou kunnen helpen? Doe de gratis en vrijblijvende check.

Hypotheek met A2, A3 of A4 codering

De A2 (vordering opgeëist), A3 (afboeking of kwijtschelding) en A4 (onbereikbaar) coderingen zijn zware coderingen die hypotheekverstrekkers niet zomaar accepteren. In dit geval moeten we kijken of de codering wellicht verwijderd kan worden. Dit hangt van de situatie af en is niet op zomaar met ja of nee te beantwoorden. In veel gevallen is het mogelijk om de geldverstrekker te vragen om een zorgvuldige belangenafweging te maken. Met andere woorden is de BKR codering die overkredietering veroorzaakt niet een te zwaar middel. Wil je weten of we jou kunnen helpen? Doe hieronder de gratis en vrijblijvende BKR hypotheek check.

BKR Hypotheek check

Wil je weten of we jou kunnen helpen met je BKR registratie? Doe dan gratis de BKR hypotheek check.

Doe de BKR hypotheek check

Wil jij weten of je een hypotheek met BKR registratie kunt krijgen? Doe hieronder de check.

Steps
Stap 1: Coderingen
Stap 2: Lening status
Stap 3: Persoonlijke gegevens