Hypotheek met negatieve BKR codering

Hypotheek met negatieve BKR codering

Een hypotheek met een negatieve BKR codering is lang niet altijd een probleem. In de afgelopen jaren heeft Harms & Bakx zich ontwikkeld als ware specialist in BKR hypotheken.

Heb jij in het verleden een betalingsachterstand gehad bij een postorder bedrijf, kredietinstelling of andere financierder? Dan is de kans groot dat je met een negatieve BKR registratie gebakken zit.  Afhankelijk van hoe je de situatie hebt afgehandeld, heb je een van de volgende coderingen: A, A1, A2, A3, A4 of A5, al dan niet in combinatie met een H (herstel) code.  Omdat een negatieve BKR codering minimaal 5 jaar blijft staan na het aflossen van het krediet, is het krijgen van een hypotheek vaak erg lastig.  Toch betekent dit niet direct het einde...

Hypotheekadvies met BKR codering

In de afgelopen jaren heeft Harms & Bakx zich ontwikkeld als ware specialist in BKR hypotheken. Wij hebben vele klanten geholpen met een BKR codering die anders geen hypotheek of woning konden krijgen. Hoewel de BKR codering een enorme belemmering vormt,  zijn er toch vaak mogelijkheden. Iedere klant is anders en iedere situatie moet daarom individueel bekeken worden. 

Gratis en vrijblijvend advies bij BKR coderingen

In de markt zijn vele bureaus actief die zich bezig houden met verwijderen van een BKR codering. Zonder enige vorm van garantie worden klanten vele euro's afhandig gemaakt. Ze spelen in op de wanhoop van de klant. Zij weten immers hoe graag mensen een huis willen kopen, willen verbouwen of oversluiten. Wij bij Harms & Bakx doen niet mee aan deze oneerlijke praktijken. Wij werken daarom uitsluitend op prestatiebasis. Dat betekent dat we enkel geld in rekening brengen als we de hypotheek voor jou hebben geregeld. Op die manier blijven scherp en gemotiveerd om ervoor te zorgen dat jouw hypotheekaanvraag daadwerkelijk rond komt. Doe de gratis test en kijk of we jou kunnen helpen.

Hoe kan ik een hypotheek met een negatieve BKR krijgen?

Het krijgen van een hypotheek met negatieve BKR registratie hangt af van de situatie. Een aantal geldverstrekkers willen een hypotheek verstrekken met een negatieve BKR codering als de registratie eenvoudig is. Voorbeeld hiervan zijn de A, A1 of SR codering. Ook bij coderingen die te maken met een restschuld, zoals RN of RH zijn er een aantal geldverstrekkers die je willen helpen. Bij zwaardere coderingen zullen deze eerst verwijderd moeten worden, dit vergt meer maatwerk.

BKR codering verwijderen

Soms is het onvermijdelijk dat de BKR registratie eerst verwijderd moet worden. Dat is het geval bij een A2, A3 of A4 codering. Harms & Bakx zal de geldverstrekker vragen om een zorgvuldig belangenafweging. In heel veel gevallen is de bescherming op overkreditering buiten proportioneel en niet in verhouding met het nadeel wat ontstaat door de BKR registratie. De geldverstrekker die de registratie heeft geplaatst, kan dan in dat geval over gaan tot verwijdering. In enkele gevallen is de codering onterecht geplaatst en verzoeken wij de geldverstrekker om de fout te herstellen. 

Kosten verwijderen BKR codering

De bemiddeling voor het verwijderen van de BKR registratie is een onderdeel van ons hypotheekadvies en kost op voorhand niets. Voor het hypotheekadvies betaal je het regulieren tarief met een opslag van € 500,-. Het voordeel hiervan is dat je enkel betaalt als we erin slagen om jouw hypotheek te regelen. Hierdoor loop je geen enkel risico en maak je geen onnodig kosten zoals bij BKR verwijder bureaus, als het toch niet gaat lukken.

Hypotheek met A of A1 codering

De A (achterstand) en A1 (achterstand met betalingsregeling) codering zijn de meest onschuldige negatieve coderingen. Heb jij een A of A1 codering, dan heb je de grootste kans dat we je kunnen helpen. Er zijn namelijk een aantal geldverstrekkers die je onder bepaalde voorwaarden toch een hypotheek willen verstrekken. Een van die voorwaarden is dat de codering inmiddels is hersteld (achterstand is ingelost) of de lening inmiddels is volledig afgelost.  Wil je weten of we jou kunnen helpen? Doe de gratis en vrijblijvende check.

Hypotheek met A2, A3 of A4 codering

De A2 (vordering opgeëist), A3 (afboeking of kwijtschelding) en A4 (onbereikbaar) coderingen zijn zware coderingen die hypotheekverstrekkers niet zomaar accepteren. In dit geval moeten we kijken of de codering wellicht verwijderd kan worden. Dit hangt van de situatie af en is niet op zomaar met ja of nee te beantwoorden. In veel gevallen is het mogelijk om de geldverstrekker te vragen om een zorgvuldige belangenafweging te maken. Met andere woorden is de BKR codering die overkredietering veroorzaakt niet een te zwaar middel. Wil je weten of we jou kunnen helpen? Doe hieronder de gratis en vrijblijvende BKR hypotheek check.

BKR Hypotheek check

Wil je weten of we jou kunnen helpen met je BKR registratie? Doe dan gratis de BKR hypotheek check.

Doe de BKR hypotheek check

Wil jij weten of je een hypotheek met BKR registratie kunt krijgen? Doe hieronder de check.

Steps
Stap 1: Coderingen
Stap 2: Lening status
Stap 3: Persoonlijke gegevens