Steeds meer mensen kiezen voor de eenvoud en duurzaamheid van een tiny house. Maar hoe financier je zo'n klein huisje met een hypotheek? Bij Harms & Bakx helpen we je graag op weg. Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden voor het financieren van een tiny house met een hypotheek.

De Oplossing voor het Woningtekort

In Nederland heerst er een aanzienlijk woningtekort, wat leidt tot stijgende huizenprijzen en langere wachttijden voor een geschikte woning. Tiny houses bieden een duurzame en betaalbare oplossing voor dit probleem. Door efficiënt gebruik te maken van ruimte en middelen, kunnen deze compacte woningen snel en betaalbaar worden gerealiseerd. Bovendien zijn ze ideaal voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen die op zoek zijn naar een minimalistische levensstijl zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.

Een 3-kamer tiny house kan bijvoorbeeld aanzienlijk goedkoper zijn dan een duur appartement, terwijl het toch voldoende ruimte biedt voor comfortabel wonen. Dit maakt tiny houses een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare huisvesting. Bovendien hoeven tiny houses niet per se minimalistisch te zijn; er zijn ook zeer luxe tiny houses met hoogwaardige afwerkingen en alle moderne gemakken.

Permanentie van de Tiny House

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat de tiny house een permanente bouwaard moet hebben. Dit betekent dat het huisje verankerd moet zijn in de grond met een fundering die aard- en nagelvast is, zoals een betonnen fundering. Daarnaast moeten de aansluitingen op de nutsvoorzieningen permanent zijn.

Nutsvoorzieningen en Verankering

Naast de permanente fundering is het ook essentieel dat de tiny house niet als tijdelijke oplossing dient voor de woningnood. Het moet volledig geschikt zijn voor permanente bewoning en voorzien zijn van alle benodigde aansluitingen zoals elektriciteit, water en riolering.

Nieuwbouw naar Eigen Wens

Een groot voordeel van een tiny house is dat je deze volledig naar eigen wens kunt laten bouwen door een aannemer. Dit betekent dat je kunt kiezen voor de indeling, materialen en afwerkingen die perfect bij jouw stijl en behoeften passen. Bovendien zijn de kosten koper lager omdat er bij nieuwbouw geen overdrachtsbelasting verschuldigd is. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren ten opzichte van de aankoop van een bestaande woning.

Minimale Hypotheeksom

De minimale hypotheeksom voor een tiny house is €70.000.

Hypotheek op Erfpacht

Het is ook mogelijk om een tiny house te financieren op erfpachtgrond. Erfpacht biedt een flexibele oplossing waarbij je de grond niet hoeft te kopen, maar in plaats daarvan een jaarlijkse canon betaalt. Dit kan de totale kosten van je tiny house verlagen en maakt het toegankelijker voor meer mensen. Bij het aanvragen van een hypotheek op erfpachtgrond, is het belangrijk om te controleren of de erfpachtvoorwaarden voldoen aan de eisen van de hypotheekverstrekker.

Hulp nodig? Wij Helpen je Graag vrijblijvend.

Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag je je af hoe je aan geschikte grond komt of waar je je tiny house kunt laten bouwen? Of heb je vragen over de financiering? Plan een gratis en vrijblijvende belafspraak in, zodat we je snel op weg kunnen helpen.

Afspraak plannen

Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs.

Conclusie

Het financieren van een tiny house met een hypotheek is goed mogelijk, mits voldaan wordt aan specifieke voorwaarden. Bij Harms & Bakx staan we klaar om je te helpen met het realiseren van jouw droomhuisje. Voor meer informatie en persoonlijk advies kun je altijd contact met ons opnemen.

Bij Harms & Bakx maken we het mogelijk om je woondroom te verwezenlijken, ook als dat een tiny house is. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.