Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die de schade dekt aan uw woning. Een opstalverzekering wordt vaak verplicht wanneer u een hypotheek afsluit voor de woning. De woning is nu eenmaal het onderpand voor de hypotheek, dus is het logisch dat de instelling die de hypotheek verstrekt u verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Mocht de woning bij een brand compleet afbranden, dan is er niets meer over voor de hypotheek.

Wat is nu eigenlijk de opstal van een woning? De opstal is de woning zelf en alle facetten die niet zonder schade verwijderd kunnen worden. Hieronder valt dus bijvoorbeeld een eventuele schuur, centrale verwarming en de leidingen. De schade aan de opstal is dus met een opstalverzekering gedekt. Alle facetten in het huis die wel zonder schade verhuisd kunnen worden vallen dus onder de inboedel en behoren tot de inboedelverzekering.

De waarde die verzekerd is bij een opstalverzekering is de herbouwwaarde. In geval van herbouw is de woning namelijk compleet geruïneerd. Hier wordt van uit gegaan, omdat dit de maximale schade is die veroorzaakt kan worden. De herbouwwaarde is het bedrag dat vereist is wanneer de woning op dezelfde plaats moet worden opgebouwd. Deze waarde dient juist te worden vastgesteld, want wanneer dit bedrag te laag is dan kunt u de woning niet compleet met het geld van de opstalverzekering opbouwen. Het is dan ook verstandig om bij deze verzekering te kiezen voor indexatie. De verzekerde waarde stijgt dan elk jaar met een paar procent, ter compensatie van prijsstijgingen.

Premie berekenen

Over ons

Harms & Bakx is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur gevestigd in Apeldoorn en Kampen. Voor onafhankelijk hypotheekadvies, verzekeringsadvies en financieel advies zijn wij de juiste keuze. Harms & Bakx is een innovatief bedrijf die gebruik maken van slimme technieken, hierdoor automatiseren wij alle tijdrovende administratieve taken en kunnen we ons volledig richten op onze klanten.

Persoonlijke benadering en digitaal
Bij Harms & Bakx staan onze klanten voorop, dit merk je in al onze communicatie. Wij stemmen de communicatie op jouw voorkeur af. Appen, Facebook Messenger, alles is mogelijk. Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen of langs komen bij ons op Kantoor aan de Eglantier 404 in Apeldoorn of een afspraak maken voor in Kampen.

Contact opnemen
Plan rechtstreeks een hypotheekadviesgesprek in onze agenda.

Binnen 1 minuut geregeld! Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Kosten worden pas in rekening gebracht wanneer dit schriftelijk in een overeenkomst wordt vastgelegd.

Klik hier en plan rechtstreeks een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek in onze agenda.