Caravanverzekering

Uw caravan kunt u laten verzekeren tegen allerlei vormen van schade. Dit kan zowel de schade zijn die uw caravan kan oplopen, maar ook kan aanrichten. In de basis is er voor elke caravan een standaarddekking, waarmee de schade aan de caravan veroorzaakt door weersomstandigheden en brand gedekt is. Bij weersomstandigheden kan gedacht worden aan stormschade of blikseminslag.

Naast de standaarddekking kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere verzekering. Hiermee is dan niet alleen de caravan gedekt, maar ook bijbehorende onderdelen zoals de voortent of de luifel. Daarnaast voorziet deze verzekering ook in een dekking van de schade opgelopen door diefstal of bij een ongeluk. Hier dient u wel aandacht te besteden aan het feit dat verzekeringsmaatschappijen eisen kunnen stellen aan de caravan. Wordt er ingebroken in uw caravan, maar beschikt deze niet over inbraakwerende sloten, dan heeft u kans dat de verzekeringsmaatschappij hierdoor niet of minder uitkeert.

Behalve de dekking die u zelf kiest kunt u ook uw caravan laten verzekeren tegen verschillende waarden. Hierbij heeft u de keuze uit een verzekering tegen dagwaarde of tegen nieuwwaarde. Een verzekering tegen de nieuwwaarde heeft uiteraard een hogere premie dan een verzekering tegen de dagwaarde. Bij de dagwaarde wordt namelijk uitgegaan van de waarde van de caravan op de dag van de schadeclaim en bij de nieuwwaarde van de prijs zoals deze was bij aanschaf. Verzekeringsmaatschappijen verzekeren over het algemeen alleen nieuwere caravans tegen de nieuwwaarde.

Tot slot kunt u nog kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering voor de caravan. Zo kunt u worden bijgestaan op juridisch vlak wanneer er een geschil of conflict aandient over geleden of gemaakte schade van of door de caravan, of kunt u juridisch advies inwinnen.