Motorverzekering

Een motorverzekering is net als bij een auto verplicht in Nederland. De opzet van de motorverzekering is identiek aan die van de autoverzekering. Er zijn namelijk drie soorten motorverzekeringen die men kan afsluiten. Alle drie de soorten zullen onderstaand worden toegelicht, zodat u weet welke dekking het best bij uw situatie en motor past.

WA-verzekering

Ten eerste bestaat er de WA-verzekering voor motoren. Deze WA is de basisverzekering die voor elke motorrijder minimaal verplicht is af te sluiten. Met de betreffende verzekering is de schade die u toebrengt aan andere voertuigen of bezittingen van anderen verzekerd. Schade die u aan uw eigen motor toebrengt is dus niet gedekt met de WA-verzekering.

WA+ of WA Beperkt Casco

Ten tweede bestaat er de WA plus beperkt casco. Deze verzekering is uitgebreider dan de WA-verzekering en dekt veel schade die door allerlei situaties kunnen ontstaan. Hierbij kunt u denken aan diefstal van de motor, ongelukken met dieren en brand.

Allrisk of WA Casco

Ten derde is er nog de meest dekkende variant van de verzekeringen. De all-risk motorverzekering dekt u, zoals de naam al zegt, tegen alle risico’s. Dit geldt dus voor bovenstaande risico’s, maar als uitbreiding ook voor botsen, omslaan, slippen en wanneer u van de weg bent geraakt.

Uit ervaring blijkt dat niet alle motorrijders een uitgebreide dekking afsluiten. Dit heeft dan in veel gevallen te maken met de leeftijd van de motor. Bezit u een motor die ouder is dan acht jaar, dan doet u er wellicht verstandig aan alleen een WA-verzekering af te sluiten. Is uw motor jonger dan acht jaar dan kunt u kijken naar een beperkt casco- of all-riskdekking. 

Premie berekenen

Over ons

Harms & Bakx is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur gevestigd in Apeldoorn en Kampen. Voor onafhankelijk hypotheekadvies, verzekeringsadvies en financieel advies zijn wij de juiste keuze. Harms & Bakx is een innovatief bedrijf die gebruik maken van slimme technieken, hierdoor automatiseren wij alle tijdrovende administratieve taken en kunnen we ons volledig richten op onze klanten.

Persoonlijke benadering en digitaal
Bij Harms & Bakx staan onze klanten voorop, dit merk je in al onze communicatie. Wij stemmen de communicatie op jouw voorkeur af. Appen, Facebook Messenger, alles is mogelijk. Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen of langs komen bij ons op Kantoor aan de Eglantier 404 in Apeldoorn of een afspraak maken voor in Kampen.

Contact opnemen
Plan rechtstreeks een hypotheekadviesgesprek in onze agenda.

Binnen 1 minuut geregeld! Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Kosten worden pas in rekening gebracht wanneer dit schriftelijk in een overeenkomst wordt vastgelegd.

Klik hier en plan rechtstreeks een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek in onze agenda.