Scooterverzekering

In Nederland zijn zowel een brommer- als een scooterverzekering verplicht om af te sluiten. Het gaat hier, net als bij een autoverzekering, om de WA-dekking. Deze kan uitgebreid worden met beperkt cascodekking en all-risk dekking, bij zowel een brommer- als een scooterverzekering. Het is van belang voor u om altijd een helm te dragen wanneer u op de brommer of scooter rijdt. Mocht u medische kosten maken als gevolg van een ongeval, dan kan de verzekering weigeren uit te betalen wanneer u geen helm droeg. Het is op dergelijke voertuigen dus van belang om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen.

Zoals gezegd is de WA-verzekering verplicht. Deze dekt de schade aan de brommer en scooter zelf, maar ook aan het eigen lichaam en aan bezittingen van anderen die door uw toedoen met het voertuig schade hebben opgelopen. De uitbreiding van WA naar WA met beperkt cascodekking is in het geval van brommers en scooters zeer aan te raden. Beide voertuigen zijn namelijk populair en daardoor is het risico op diefstal groter. Met de beperkt cascodekking is het voertuig verzekerd tegen diefstal, schade door toedoen van dieren en schade door brand en storm. Met de meest uitgebreide variant, de all-risk dekking, bent u gedekt voor de dekking die valt onder de WA en de beperkt casco, maar ook nog eens tegen de schade die u kunt oplopen wanneer de brommer of scooter valt, van de weg af raakt, slipt of omvalt.

Ongelukken met beide voertuigen komen vaak voor dus is het voor u verstandig om goed verzekerd de weg op te gaan. 

Premie berekenen

Over ons

Harms & Bakx is jouw onafhankelijke hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur gevestigd in Apeldoorn en Kampen. Voor onafhankelijk hypotheekadvies, verzekeringsadvies en financieel advies zijn wij de juiste keuze. Harms & Bakx is een innovatief bedrijf die gebruik maken van slimme technieken, hierdoor automatiseren wij alle tijdrovende administratieve taken en kunnen we ons volledig richten op onze klanten.

Persoonlijke benadering en digitaal
Bij Harms & Bakx staan onze klanten voorop, dit merk je in al onze communicatie. Wij stemmen de communicatie op jouw voorkeur af. Appen, Facebook Messenger, alles is mogelijk. Natuurlijk kun je ons ook gewoon bellen of langs komen bij ons op Kantoor aan de Eglantier 404 in Apeldoorn of een afspraak maken voor in Kampen.

Contact opnemen
Plan rechtstreeks een hypotheekadviesgesprek in onze agenda.

Binnen 1 minuut geregeld! Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Kosten worden pas in rekening gebracht wanneer dit schriftelijk in een overeenkomst wordt vastgelegd.

Klik hier en plan rechtstreeks een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek in onze agenda.