Hypotheek oversluiten

De hypotheek oversluiten? Wanneer je hypotheekrente te hoog is in vergelijking met de huidige rentestanden of je huidige rentevastperiode loopt binnenkort juist af, doe je er verstandig aan om te controleren of oversluiten zinvol is. Helaas zijn veel mensen te loyaal aan hun huidige bank of te goed van vertrouwen om verder te informeren. Hierdoor lopen zij soms wel tienduizenden euro's over de looptijd mis. Dat vinden wij zonde van het geld en daarom staan wij tot je beschikking om je gratis van de juiste informatie te voorzien. 

Gelukkig kunnen wij je zonder al teveel poespas vertellen of het oversluiten van de hypotheek geld oplevert.

Oversluiten rendabel

Voordat je besluit om de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker is de belangrijkste voorwaarde dat het oversluiten van de hypotheek rendabel is. Met andere woorden: Wat word ik er beter van? Omdat die vraag allesbepalend is, hebben wij twee gratis programma's ontwikkeld, namelijk: de online oversluitcheck en de telefonische bespaarcheck. De online oversluitcheck kijkt aan de hand van een aantal simpele vragen hoe aannemelijk het is dat oversluiten je geld gaat opleveren. 

Vind je de informatie van de online oversluitcheck te beperkt, maar zit je niet direct te wachten op een gratis hypotheekgesprek van een uur? Dan biedt onze telefonische bespaarcheck een uitkomst. Bij de telefonische bespaarcheck gaan we dieper in op je persoonlijke situatie en weet je gemiddeld binnen 15 minuten hoeveel je maximaal kan besparen op je maandlasten. Daarnaast ontvang je van ons een rapport waarin 3 verschillende scenario's zijn uitgewerkt. Soms komt er aan de hand van telefonische bespaarcheck naar voren dat je beter rentemiddeling kunt aanvragen.

Aan de hand van de uitkomst van de telefonische bespaarcheck kunnen we je eventueel verder begeleiden bij het oversluiten van je hypotheek naar een andere geldverstrekker. Een ding is dan wel duidelijk, het levert je hoe dan ook geld op.

Oversluitkosten

Het oversluiten van je hypotheek gaat gepaard met de nodige kosten wanneer je besluit om dit in werking te zetten. Gelukkig kun je die in de meeste gevallen gewoon meefinancieren en merk je daar verder niks van. Daarnaast weet je inmiddels dat oversluiten rendabel is en verdien je deze kosten als het goed is binnen een korte periode weer terug.  Bij het oversluiten van je hypotheek moet je rekening houden met de volgende kosten:

Boeterente

Wanneer je de hypotheek oversluit, breek je in de meeste gevallen het huidige rentecontract open en wil je huidige geldverstrekker zijn gemiste inkomsten alsnog ontvangen. Dit noemen we boeterente of kosten voor vervroegde aflossing.

Hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van hoeveel procent je boetevrij per jaar mag aflossen, hoe lang de rente nog vast staat en wat het verschil is tussen de vastgezette rente en de huidige rentestand bij je geldverstrekker (vergelijkingsrente).

Bij onze telefonische bespaarcheck weet je meteen hoeveel de boeterente is.

Afspraak plannen

Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs.