Hypotheek krijgen als duurhuurder

Veel mensen hebben een te hoog inkomen voor een sociale huurwoning, maar weer een te laag inkomen voor een hypotheek. Voor deze mensen is het erg lastig om een koopwoning te krijgen terwijl ze soms wel meer dan €1000,00 per maand kwijt zijn aan de huur. Hiervoor wil de meerderheid van de tweede kamer een oplossing bedenken.

Hypotheek met flexcontract

Wanneer je al jaren netjes jouw huur betaalt, maar net te weinig inkomen hebt dan is dit wellicht een optie voor jou! De tweede kamer wil graag starters helpen met het krijgen van een hypotheek, dit willen ze doen daar het aantonen van het kunnen dragen van de huurlasten mee te laten wegen in een hypotheekaanvraag en ook met een flexcontract.

In principe mag je nu al een hypotheekaanvragen met een flexcontract en een huurwoning, alleen wordt dit nauwelijks gedaan.

Meerdere mogelijkheden

Verder zijn er meerdere mogelijkheden om als duurhuurder aan een hypotheek te komen. Als je een hogere hypotheek wil afsluiten dan wat de standaard leennorm toestaan dan zullen de kans daarvan stijgen wanneer je:

- Een schenking ontvangt van een familielid of vriend;

- Jouw ouders borg willen staan voor de hypotheek;

- Je kunt aantonen dat je zeker een hoger inkomen gaat ontvangen in de toekomst;

- Je zelf al een flink vermogen hebt opgebouwd;

- Je een hypotheek op basis van explain, ofwel maatwerk krijgt.

 

Hypotheek op basis van explain


Een hypotheek op basis van explain is een hypotheek die niet uitgaat van de standaard leennorm. Deze hypotheek is volledig gevormd naar jouw financiële situatie. Echter kan je niet altijd in aanmerking komen voor een hypotheek op basis van explain, vaak kom je in aanmerking wanneer je:

- Je aan kunt tonen dat je je hoge huurlast al enige tijd netjes betaald zonder problemen.

- Je maandelijks veel spaart en al een beschikt over een financiële buffer.

- Je kunt aantonen dat jouw arbeidsperspectief goed is voor zowel nu als in de toekomst.

- Je kunt aantonen dat de totale maandlast lager is dan op het moment dat je huurt.

 

Contact

 

Wil je meer weten over wat er mogelijk is voor jou? Neem gerust contact op met ons en plan een vrijblijvende afspraak in!