Intern beloningsbeleid

 

Vanuit wet- en regelgeving is Harms & Bakx verplicht ons beloningsbeleid te publiceren waarbij kenbaar gemaakt wordt hoe medewerkers van Harms & Bakx worden beloond, ook wel ‘intern beloningsbeleid’ genoemd.

Naast een vast salaris krijgen onze hypotheek adviseurs sinds juli 2022 ook een variabele beloning. Medewerkers worden continu aangestuurd en beoordeeld op integer en klantgericht handelen. De variabele beloning ziet op de doorlopend verhogen van kwaliteit en passendheid van ons hypotheekadvies. Voldoet een hypotheekadvies volledig aan onze (strenge) kwaliteitseisen, dan wordt de medewerker beloond met € 100,-, gelimiteerd tot 10% van het vaste salaris per jaar. De prikkel van de beloning ziet niet op het afsluiten van het aantal hypotheken maar slechts op de kwaliteit van het advies. Hoeveel hypotheken een medewerker afsluit maakt niet uit. De variabele beloning is gelimiteerd tot € 500,- per maand. Dit zorgt ervoor dat de adviseur niet ongewenst toch geprikkeld wordt op kwantiteit. Een hypotheekadvies die (aanvankelijk) niet aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet zorgt ervoor dat de desbetreffende adviseur € 100,- minder variable beloning krijgt. Dit voorkomt dat een adviseur drie goede adviezen geeft en twee slechte.

Het beloningsbeleid van Harms & Bakx heeft als doel de kwaliteit van het advies continue te verhogen. Hierdoor kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn en hun belangen nog beter behartigen. Wij werken er continue aan om de kwalitateitseisen te verhogen. We zullen onze kwaliteitseisen periodiek herzien zodat de advieskwaliteit continue blijft groeien. 

Beloningen tot en met 2021

– Aantal medewerkers (natuurlijke personen) met een jaarlijkse beloning > € 200.000 : 0 personen
– Aantal medewerkers (natuurlijke personen) personen met een jaarlijkse beloning >= 1 mljn: 0 personen

– Uitgekeerde variabele beloning vanaf 2013 (oprichting) t/m 2021: € 0,-