Hypotheekadvies op afstand

Om tot een goed hypotheekadvies te komen hebben wij veel informatie nodig.  Zo willen we o.a. graag weten hoe jouw financiele situatie is, wat jouw wensen en doelen zijn, maar ook hoeveel risico's jij kan en wil nemen. Om dit goed in kaart te brengen hebben we diverse gesprekken. Natuurlijk kan dit bij ons op kantoor of bij jouw thuis. Helaas is niet iedereen in staat om een adviseur te ontvangen of om meerdere keren op kantoor te komen. Soms zijn er ook andere oorzaken waardoor een fysieke afspraak niet gewenst is, zoals momenteel bijvoorbeeld met het Coronavirus.  Wat nu als toch jouw droomhuis te koop komt? Kan er dan geen hypotheek afgesloten worden? Kan ik mijn huidige hypotheek nu wel oversluiten nu de rente zo laag is? Een hoop vragen waar veel mensen mee worstelen. Het antwoord is simpel. Je hoeft je namelijk nergens zorgen over te maken. Met de moderne technieken kunnen we namelijk uitstekend advies op afstand geven. 

Advies op afstand wat houd dat precies in?

Advies op afstand verschilt eigenlijk weinig met een "normaal" advies. Het verschil zit hem in het feit dat er geen fysieke afspraak gepland wordt maar een gesprek via de telefoon of middels video (webcam).  Dit kan via een pc, laptop, tablet of smartphone. Bij het maken van een afspraak sturen we een persoonlijk linkje naar je toe. Dit linkje stuurt je naar een online omgeving waar je een gesprek kan voeren met jouw adviseur. In dezelfde omgeving kan de adviseur zijn computerscherm met jou delen, zodat je precies kan volgen waar hij mee bezig is.  Het gesprek zal vervolgens hetzelfde verlopen als een adviesgesprek op kantoor of bij jouw thuis.

Een programma downloaden is voor een pc of laptop niet nodig. Voor smartphone of tablet zal er wel een app geinstalleerd moeten worden. Voor de rest is het enige wat je nodig hebt  een internetverbinding. Heb je geen webcam? Dan is dit geen probleem. Je kiest er namelijk zelf voor of je wel of niet gezien wilt worden in een gesprek.

Hoe worden documenten verwerkt?

Als je een hypotheekofferte aanvraagt, wil de geldverstrekker vaak een hele hoop documenten zien om te controleren of de aangevraagde hypotheek goed bij je past en of je aan alle eisen voldoet. Deze stukken kun je via je eigen online omgeving uploaden, wel zo makkelijk en veilig! In diezelfde omgeving plaatsen wij ook documenten die jij kan downloaden. Is er bijvoorbeeld een offerte afgegeven, dan vind je deze ook in je eigen online omgeving. 

Het tekenen van documenten kan tegenwoordig bij de meeste geldverstrekkers ook op afstand. Dit gaat door middel van een digitale handtekening of soms nog makkelijker via een akkoordverklaring per e-mail. 

Wat zijn de voordelen van advies op afstand:

Het eerste gesprek is op onze kosten. Je betaalt dus niks!

  • Je kan zelf een afspraak inplannen via onze website of via de telefoon
  • Komt er iets tussen? Je kan gewoon een nieuwe afspraak inplannen
  • Geen last van reistijden, lekker vanaf je eigen bank of tafel
  • Een afspraak kan ook in de avond of in het weekend. Je hoeft dus geen vrij te nemen als je overdag werkt.
  • Op afstand maar toch persoonlijk. Zeker nu met het Coronavirus wel een geruststellende gedachte. 

Waarvoor kun je een adviesgesprek inplannen:

Een adviesgesprek kan voor meerdere doelen worden ingepland een paar voorbeelden: 

  • Heb jij reeds een hypotheek en wil je deze oversluiten? Wij kijken of dit verstandig is en wat dit eventueel zou opleveren. 
  • Je wil je eerste woning gaan kopen maar weet niet hoeveel je kan lenen en hoeveel eigen geld je moet inbrengen om een koop mogelijk te maken. 
  • Je wil een ander huis kopen en wil weten hoeveel je kan lenen en wat dit allemaal voor gevolgen heeft. 
  • Je huidige rentevast periode loopt af en je wil weten of het nieuwe voorstel wel goed is.
  • Je ligt in een scheiding en wil kijken of je de huidige woning alleen op jouw naam kan krijgen. 

Maar ook voor alle andere vragen kun je bij ons terecht. Het eerste gesprek is altijd gratis dus schroom niet om een afspraak in te plannen: 

Afspraak plannen

Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs.