Klanten die nog een dure DSB-hypotheek hebben kunnen deze vanaf 1 april aflossen zonder dat hier een boete of aflosvergoeding voor betaald hoeft te worden. Ondanks dat de DSB Bank inmiddels bijna 10 jaar failliet is, zijn er toch nog steeds 18.000 klanten die een hypotheek hebben bij Finqus zoals de DSB Bank momenteel heet. 

Goed nieuws
Dit is goed nieuws voor klanten die nog een hypotheek hebben lopen. Naast dat er geen boete of aflosvergoeding hoeft worden betaald liggen de rentes momenteel veel lager waardoor oversluiten bijna altijd rendabel is. 

Hoe kan het dat er nu wel zonder boete mag worden afgelost?
DSB Bank / Finqus heeft in de meeste hypotheekvoorwaarden een clausule staan dat er na 10 jaar boetevrij mag worden ingelosd. Inmiddels is DSB bank al 10 jaar failliet, daardoor is er besloten dat nu alle klante boetevrij mogen aflossen.

Kan ik nu overstappen?
Zoals gezegd zal overstappen voor bijna iedereen een financieel voordeel opleveren. Echter zal niet iedereen over kunnen stappen. De DSB bank stond namelijk bekend om het verstrekken van hoge hypotheken. Tegenwoordig mag je maximaal 100% van de marktwaarde financieren. Is jouw huidige hypotheek dus hoger dan de marktwaarde dan zal oversluiten waarschijnlijk niet kunnen.  Daarnaast moet ook het inkomen voldoende zijn om een nieuwe hypotheek te kunnen afsluiten. 

Wil je weten of jouw DSB hypotheek overgesloten kan worden? Plan dag een gratis adviesgesprek in via onze afspraakplanner 

Afspraak plannen

Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs.

 

In verband met het coronavirus hebben wij onze processen dusdanig aangepast dat er geen fysiek contact meer nodig is om een hypotheek over te kunne sluiten. Hierdoor is het risico op besmetting nihil. We hebben o.a. de volgende maatregelen genomen: 

- Adviesgesprekken verlopen via videobellen of telefoon. 
- Tekenen van stukken kan bijna altijd digitaal.
- Identificatie op afstand.
- stukken worden via de mail ingestuurd.