Geld besparen en duurzamer wonen?

Verduurzamen is hot! Je zult vast verhalen gehoord hebben van vrienden of familie die zonnepanelen aangeschaft hebben. Een terugverdientijd van 6 jaar en daarna elke maand geld verdienen aan jouw zonnepanelen. Dit zou je ook graag willen, maar helaas heb je daar nu geen budget voor. Wist je dat het voor huiseigenaren zonder eigen geld vaak toch mogelijk is om te verduurzamen en tevens te besparen op de maandlasten? In dit artikel leggen we je verder uit hoe dit mogelijk is en hoe wij jou hier mee kunnen helpen.  

Zo kun je verduurzamen zonder budget: 

Om te verduurzamen kun je diverse maatregelen nemen. Denk aan zonnepanelen, isolatie, hr++ glas en een warmtepomp. Echter zijn de aanschafprijzen soms flink en heeft niet iedereen hier genoeg geld voor op zijn bankrekening staan. De huizenprijzen zijn de laatste jaren explosief gestegen en door de fiscale aanpassingen worden hypotheken  die na 2013 afgesloten zijn maandelijks een stukje ingelost. Hierdoor hebben veel huiseigenaren een overwaarde in hun huis zitten. Deze overwaarde kun je benutten en gebruiken voor het duurzamen van je woning. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een energiebespaarlening

Ondanks je 2e hypotheek of lening toch minder maandlasten!

De (hypotheek)rente is momenteel extreem laag, waardoor je dus relatief weinig betaalt voor een lening. Diverse berekeningen hebben aangetoond dat in veel gevallen de besparing die je maakt per maand hoger is dan de rente en aflossing van de financiering. Hierdoor betaal je per maand minder aan je hypotheek en energierekening dan wanneer je niet verduurzaamd.  

Voorbeeld: 

Een klant sloot een 2e hypotheek af ter hoogte van 18.000 euro. Hiervan werden zonnepanelen, diverse isolatie en een warmtepomp en de advies en oversluit kosten betaald.  Ze betalen per maand €62,12 aan rente en aflossing voor deze financiering. De rente van deze lening is ook nog eens fiscaal aftrekbaar wat de netto maandlast op ongeveer €57,50 brengt  De verwachte besparing per maand door deze maatregelen is €109,75.  Deze klanten besparen maandelijk dus ruim 50 euro op hun maandlasten.

Voordelen verduurzamen :

  •  Je woning krijgt een beter energielabel en wordt aantoonbaar meer waard
  •  Beter voor het milieu
  •  Duurzaam wonen is gezonder en comfortabeler
  •  Maakt je minder afhankelijk van bijv. energieleveranciers. 
  •  Bespaart je geld

Nadelen:

  • Helaas niet voor iedereen mogelijk
  • Hogere hypotheek of lening

 

Is het voor iedereen mogelijk? 

Helaas is het antwoord hierop nee. Ten eerste moet je huiseigenaar zijn om een 2e hypotheek te kunnen nemen. Daarnaast moet er voldoende inkomen zijn om de financiering te kunnen dragen. Daarnaast zijn sommige huizen al goed geisoleerd of ligt het dak van een huis niet in de goede richting om zonnepanelen optimaal te laten werken. 

Is het voor mij mogelijk? 

Dit zoeken we graag samen met je uit in een kosteloos en vrijblijvend gesprek. We werken samen met landelijk werkende gecertificeerde isolatie- en installatiebedrijven. Welke kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid! We maken in samenwerking met deze bedrijven een rapport op met wat er gedaan kan worden aan verduurzaming, wat de kosten hiervan zijn en wat je aan besparing kan verwachten.  Daarbij bedenken wij een oplossing hoe dit het beste en goedkoopst gefinancierd kan worden zodat jij uiteindelijk precies weet wat het je gaat kosten per maand en wat de verwachte besparing is. Je hoeft dan alleen nog te beslissen of je het wel of niet gaat doen. 

Ben je geinterresseerd in een gratis en vrijblijvend gesprek? Plan dan een afspraak in  via onze website op een tijdstip dat jou uitkomt. Een afspraak in de avond of in het weekend is geen enkel probleem:

Afspraak plannen

Plan een gratis en vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs.